Over ons

Bij Baril Coatings maken we ons sterk voor een duurzame samenleving. Al onze medewerkers hebben hierbij dezelfde ambitie: oplossingen op maat bieden die perfect passen bij de klant én die respect hebben voor de leefomgeving. Baril Coatings is ontwikkelaar en producent van kwalitatief hoogwaardige, industriële coatings en bouwverven die zeer duurzaam zijn. We leveren ze wereldwijd aan marine en offshore, OEM en metaalindustrie, staal- en utiliteitsbouw en aan schildersbedrijven.

We zijn een echt ontwikkelbedrijf

We dagen onszelf iedere dag uit om het weer een stukje beter te doen. Het resultaat: onze klanten kunnen steeds rekenen op nieuwe, flexibele, innovatieve en duurzame oplossingen. Zo laten we met onze gepatenteerde Dual Cure Chemistry (DCC) goed zien dat het mogelijk is om hoogwaardige kwaliteit, verwerkbaarheid en duurzaamheid te combineren in één product. Een coating die niet alleen heel snel uithardt, maar ook garant staat voor een sterke hechting, ongekende slijtvastheid, extreme buitenduurzaamheid en corrosiebescherming.

Onze impact op de omgeving

We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid als producent en vanuit onze rol willen én kunnen we het verschil maken. Zo maken we actief werk van duurzaam ondernemen. We zijn aangesloten bij MVO Nederland en we doen er alles aan om onze impact op de omgeving tot nul te reduceren.

We bereiken meer met minder

Onze productie is verantwoord en emissiearm door de inzet van biobased grondstoffen, zonne- energie en het beperken van afval door hergebruik en afvalscheiding. We dringen het gebruik van gevaarlijke stoffen terug, werken aan schone fabrieken, veilige werkplekken en we rijden met elektrische en hybride auto's. Ook onze producten zijn duurzamer. Zo zorgt onze 4P technologie voor optimale bescherming met 20% minder laagdikte. Onze producten zijn gemaakt van biobased en watergedragen grondstoffen en ze bieden een langdurige bescherming voor iedere ondergrond. Zo bereiken we meer met minder.

Experts met de juiste spirit

Met 250 medewerkers in 14 Europese landen en de VS en vanuit productielocaties in Nederland, de VS en Polen maken we van Baril Coatings een succes. We zijn trots op onze enthousiaste experts en op onze teams. Dankzij hun inzet en spirit weten we vorm te geven aan onze grensverleggende ambitie.