Baril wint Brabantse Circulaire Innovatie Award

Baril wint Brabantse Circulaire Innovatie Award

Op 7 maart won Baril de Brabantse Circulaire Innovatie Award in de categorie ‘Circulaire Change Maker’. Met deze prestatie gaat Baril door naar de landelijke finale die plaatsvindt op 15 maart.

Naast de finale plek won Baril een geldbedrag van €500,- en een begeleidingstraject van de partners. Teun Duijghuisen nam de prijs in ontvangst: “Het winnen van de prijs is een stuk erkenning, ik denk niet dat sustainability en circulariteit een competitie is onderling, maar de wedstrijd die we als maatschappij hopelijk gaan winnen.”

Brigit van Dijk–van de Reijt, juryvoorzitter en directrice bij BOM, lichtte de keuze van de jury voor Baril toe: “Een van de redenen dat we hebben gezegd dat jullie winnen, is omdat jullie intrinsiek je bedrijfsmodel hebben omgegooid en hebben gezegd ‘wij gaan voor duurzaamheid’”. Daarnaast waren belangrijke pijlers: opschaalbaarheid van het product en of de markt beïnvloedbaar is in de vraag naar duurzame verf. Sinds vier maanden zijn de merken Copperant en fairf verkrijgbaar via de grootste verfverkoper van Nederland (Gamma en respectievelijk Karwei). Intergamma beoogt hiermee hun verfafdeling te kunnen vergroenen.

Baril geeft aan dat dit een mooie erkenning is voor het businessmodel, waarin drie merken worden vermarkt. Baril is het moederbedrijf van Baril Coatings (coatings voor de staalindustrie), Copperant (schildersverf voor de professionele schilder en doe-het-zelver die op zoek is naar kwalitatieve resultaten) en fairf (schildersverf voor de interieurminded consument en interieurprofessional). Met deze merken kan Baril de hele verfwereld inside-out verduurzamen, door het vervangen van fossiele grondstoffen voor hernieuwbare grondstoffen.
De categorie Circulaire Change Maker werd gewonnen door Baril. De winst voor Circulaire Start Up ging naar ZigZag Solar (producent circulaire zonnepanelen voor op gevels). De prijs voor Circulaire Community ging naar No Waste Army (community tegen voedselverspilling).

Wil je de inzending van Baril Coatings voor de Circulaire Innovatie Award terugzien?

Bekijk de video

Terug